zomerkapsel bescherming tegen de zon

1. Gebruik producten met een UV-filter.
Je kunt je haar beschermen tegen zonlicht door producten met UV-filter aan te schaffen. Dit beschermt tegen uitdrogen tijdens een dagje zonnen. Een leave-is spray beschermt je haarkleur tegen de zon.
2. Bescherm je hoofdhuid.
Ook je hoofdhuid wordt blootgesteld aan UV-straling, dit kan leiden tot een droge of verbrande hoofdhuid. Draag een petje of een hoed of een leuke bandana.
3. Stel je haar minder bloot aan de zon.
Draag je haren in een staart, vlecht of losse knot. Door het haar samen te binden wordt het minder blootgesteld aan de zon. Op die manier blijft je haar bovendien uit je gezicht en hals, heel aangenaam als het warm is.
4. Drink voldoende water
Verzorg je haar van binnenuit met een gezond eet- en drinkpatroon. Tijdens de hogere temperaturen in de zomer verlies je meer vocht dus is het belangrijk om genoeg te drinken. Water verhoogt de gezondheid van je haar, het verbetert de glans en de zachtheid!
5. Verzorg en hydrateer je haar
Zon, zeewater en chloor drogen je haar uit. Naast het beschermen is het ook belangrijk om je haar goed te hydrateren. Kies voor een intensief haarmasker voor een optimale vochtbalans.
6. Verzorg je haar na het zonnen
Voed je haar na een dagje in de zon. Een after sun shampoo, een serum of protection crème zijn ideaal om je haar tot rust te brengen en het weer zacht en glazend te maken.