Bescherm je haar tegen de zon

De zomer staat weer voor de deur en daarmee waarschijnlijk ook je vakantie.
Het is een heerlijk vooruitzicht, toch? Vrije dagen waar alles mag en niets moet. Heerlijk ontspannen en relaxen.
Lekker zonnen op witte stranden, verkoeling zoeken in de blauwe zee, een sportieve duik nemen in het royaal vormgegeven zwembad of in een mooie, mediterraanse stad rondwandelen.
Ideaal om in de zomer te doen, maar dit zijn wel stuk voor stuk momenten waar je haar wordt blootgesteld aan de zon, zeewater en/of zwembadwater. En de zonnestralen, het zout en het chloor kunnen je haar helaas verkleuren en uitdrogen. Zo verlicht UV-straling de pigmenten in je haar, onttrekt zout het vocht uit je haar en geeft chloor een agressieve reiniging waardoor het natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd.
En het uitdrogen kan de volgende negatieve gevolgen hebben:
- Je haar kan gaan splijten.
- Je haar kan afbreken.
- Je haar kan pluizig worden.
- Je haar kan beschadigen.

Hoe bescherm jij je haar tijdens de warme zomerdagen?
Een goede haarverzorging tijdens de zomermaanden is van cruciaal belang voor je haar. Dit kun je doen met speciale shampoos, conditioners, haarmaskers, leave-in conditioners en leave-in sprays voor in de zomer. Dergelijke haarproducten gebruik je vaak voordat je gaat zonnen of zwemmen (preventief) en erna (verzorgend).
Bescherm je kapsel tegen zon, zand en chloor met de topproducten uit het zonnegamma van Wella, Schwarzkopf of Kérastase.
Zo ben je klaar voor een zomer lang mooi en gezond haar!